Anunt SVSU

Anunt SVSU
FOTO:


 Va informam ca: incendierea/arderea miriştilor sau a resturilor vegetale de pe terenul arabil, rezultate dupa recoltarea culturilor, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente, este interzisa de lege, iar conform art. 96 din O.U.G. nr. 195/2005, privind protectia mediului cu modificarile si completarile ulterioare aceştia sunt pasibili de amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, si de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Arderea miriştilor sau a resturilor vegetale poate fi o optiune doar în cazuri exceptionale, cum ar fi necesitatea prevenirii raspândirii unor boli sau daunatori. Acordul pentru aceasta procedura este dat numai de catre autoritatea competenta pentru protectia mediului în baza anumitor documente.

 

În vederea realizării igienizării terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia de a solicita şi obţine , de la autorităţile competente , următoarele documente:

  1. Accept de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.
  2. Permis de lucru cu foc deschis eliberat de Primărie.

  De asemenea, fermierii care primesc subventii pe suprafata arabila -nearabila si incendiaza miriştile si resturile de vegetaţie, risca sa fie sanctionati de catre APIA pentru nerespectarea normelor privind ecocondiţionalitatea, în special a Normelor GAEC 6 – Mentinerea nivelului de materie organica din sol.