ȘTIRI ȘI ANUNȚURI LOCALE

Măsuri de biosecuritate pentru prevenirea răspândirii gripei aviare
Măsuri de biosecuritate pentru prevenirea răspândirii gripei aviare
DIRECȚIA SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR CLUJ, 
SERVICIUL CONTROL OFICIAL SĂNĂTATE ȘI BUNĂSTARE ANIMALĂ, vă aduce la cunoștință următoarele:
                Având în vedere Nota de serviciu nr. 8270/18.11.2021., privind măsurile ce trebuie aplicate la nivelul exploatațiilor cu păsări existente la nivel național și numărul mare de cazuri de gripă aviară înalt patogenă depistate la păsările sălbatice, pentru răspândirea influenței aviare de la păsările sălbatice la gospodăriile populației, se impun aplicarea următoarelor măsuri de biosecuritate pentru reducerea riscului contactului între păsările domestice și cele sălbatice:
a) separarea in cadrul gospodăriei a rațelor și gâștetor de alte păsări domestice;
b) evitarea cresterii pasarilor domestice in aer liber, sau dacă nu este posibil, hranirea si adaptarea să se realizeze intr-o zona acoperita, la care nu pot avea acces pasarile salbatice;
c) interzicerea adaparii pasarilor cu apa din rezervoarele de apa de suprafata, accesibile pasarilor salbatice;,
d) intrarea în zona de rexpldatare a pasarilor, numai a proprietarului exploatatiei;
e) prevenirea contactului cu alte specii de mamifere, inclusiv rozatoare;
f) amplasament spetial arnenajat pentru dezinfectia incaltamintei sau folosirea unei incaltarninte diferita, pentru evitarea introducerii unei eventuale infectii;
g) prevenirea oricărui contact direct si indirect intre pasarile salbatice vii si pasarile dornestice; astfel se limiteaza pe cat poisibil accesui tuturor pasarilor domestice si pasari salbatice captive la luciuri de apa, lacuri, balti, rauri si orice alta amenajare hidrologica, artificiala sau naturala;
h) o atentie deosebita se va .acorda gradinitor zoologice si a altor institutii/unitati ce detin pasari salbatice captive, fiind obligatoriu asigurarea protectiei in vederea evitarii contactului direct sau indirect cu pasarile salbatice;

Proprietarii de pasari au obligatia de a respecta urmatoarele masuri de profilaxie generala:

 
•      sa anunte medicului veterinar de libera practica imputernicit de autoritatea sanitara
veterinara competenta teritorial, orice introducere de pasari nou-achizitionate in efectivut deja constituit, in scopul supravegherii sanitare veterinara pe o perioada de cel putin 15 zile;
•   sa permita medicului veterinar oficial sa verifice starea de sanatate a pasaritor din gospodarie și să îl sprijine in efectuarea actiunilor sanitare veterinare;
•     dejectiile provenite de la pasarile de curte precum si de la alte specii de animale existente in curte, se vor depozita in platforme organizate pentru biosterilizare, dupa care se vor putea folosi ca ingrasamant pentru terenurile agricole.
Proprietarul  este  obtigat  sa  anunte  medicul veterinar de  libera  practica imputernicit despre aparitia unor semne de boala, sau despre cazuri de moarte sau taieri de necesitate; pana la sosirea personalului sanitar veterinar, proprietarul este obligat sa izoleze pasarile bolnave, sa pastreze pe loc cadavrele, carnea, organele sau alte produse rezutate de la pasarile taiate de necesitate, fiind interzisa fotosirea sau comercializarea acestora.
Tinand cont de cele prezentate mai sus va rugam sa ne sprijiniti in implementarea acestor masuri.

 
12.02.2021
Anunț AVIZ DE MEDIU
Anunț AVIZ DE MEDIU
          Agenția pentru Protecția Mediului Cluj anunță publicul interesat asupra necesității efectuării evaluării de mediu în vederea obținerii avizului de mediu pentru Reactualizare PUG comuna Moldovenești, titularul comuna Moldovenești. 
Observațiile și comentariile publicului interesat privind decizia etapei de încadrare se trimit în scris la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Calea Dorobanților, nr. 99, bl. 9B, cod. 400609, fax 0264 410716, e-mail office@apmcj.ro 

                                                 
VEZI ANUNȚUL AICI
11.22.2021
SC TRANSILVANIA IMPACT IMPORT EXPORT SRL solicită acord mediu pentru proiectul Exploatare nisip și pietriș
SC TRANSILVANIA IMPACT IMPORT EXPORT SRL solicită acord mediu pentru proiectul Exploatare nisip și pietriș
SC TRANSILVANIA IMPACT IMPORT EXPORT SRL solicită acord mediu pentru proiectul ”Exploatare  nisip și pietriș” propus a fi amplasat în Comuna Moldovenești, localitatea Bădeni.
                                                                       
 VEZI ANUNȚUL  AICI
11.22.2021
Campania "Viitorul tău începe azi, meriți ca munca ta să fie recunoscută"
Campania "Viitorul tău începe azi, meriți ca munca ta să fie recunoscută"
       Inspectoratul Teritorial de Muncă, Cluj derulează campania "Viitorul tău începe azi, meriți ca munca ta să fie recunoscută" în vederea creșterii gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și cea subdeclarată, la drepturile și obligațiile pe care le au aceștia, cât și la riscurile la care se supun când acceptă să muncească la ”negru/la gri” . 

Materiale de informare vezi:  
AICI
11.04.2021
PROGRAM COLECTARE DEȘEURI RECICLABILE
PROGRAM COLECTARE DEȘEURI RECICLABILE
Program colectare deșeuri reciclabile și deșeuri reziduale/menajere.
Vezi anunțul aici!
09.30.2021
COMUNICAT DE PRESĂ AFIR
COMUNICAT DE PRESĂ AFIR
AFIR a publicat Ghidul solicitantului privind accesarea fondurilor europene.
Vezi anunțul aici!
09.29.2021
Măsuri pentru prevenirea infectării cu virusul SAR-COV-2
Măsuri pentru prevenirea infectării cu virusul SAR-COV-2

 

ANUNȚ

 

În urma Hotărârii nr. 52/15.10.2020 emis de CJSU Cluj vă aducem la cunoștință următoarele măsuri pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2:

 

 • Purtarea măștii de protecție în spații publice închise (spații comerciale, mijloace de transport, locul de muncă)
 • Purtarea măștii de protecție în spații publice deschise (piețe, târguri,zone de așteptare-stații de autobuz, pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale și în proximitatea unităților de învățământ până la o distanță de  50m  de intrarea în perimetrul școlii)
 • Instituțiile, autoritățile publice locale și operatorii economici sunt obligați să asigure la intrarea  în sediu triajul epidemiologic, dezinfectarea  mâinilor atât pentru personalul propriu cât și pentru  vizitatori.
 • Este interzisă participarea persoanelor la pelerinajele religioase din alte localități unde nu își au domiciliul.
 • Se interzice organizarea  de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc) atât în spații închise cât și în cele deschise, fără a se limita  la acestea, saloane,cămine culturale, restaurante, baruri, cafenel, săli/corturi de evenimente, terase.
 • Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru maximum 25 de persoane în interior și maximum 50 de persoane în exterior.
 • Este suspendată activitatea operatorilor economici în următoarele domenii desfășurate în spații închise: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri.
 • În interiorul centrelor comerciale unde își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici  nu se permite exploatarea locurilor de joacă, sălilor de jocuri, precum și activității barurilor, cluburilor și discotecilor
 • În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea  grupuri.

 

Având în vedere incidența  cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile  mai mică decât 3/1000 de locuitori , în Comuna Moldovenești fiind  0,94 conform anexa 1 la Hotărârea CJSU Nr.52/15.10.2020 , începând cu data de 15.10.2020, pe o perioadă de 14 zile se iau următoarele măsuri :

 • Organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
 • Operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum  al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice de tipul  restaurantelor și a cafenelelor în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a se depășii 30% din capacitatea  maximo a spațiului, în intervalul orar 06.00-23.00. Aceste reguli sunt valabile și în cazul restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.
 • Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul  clădirilor , în aer liber, cu asigurarea  unei distanțe de minimum 2m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite
 • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
 • Activitatea cu publicul al operatorilor economici  licențiați  în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din  capacitatea maximă a spațiului.
10.16.2020
ANUNȚ AVIZ DE MEDIU
ANUNȚ AVIZ DE MEDIU

ANUNȚ AVIZ DE MEDIU

         COMUNA MOLDOVENEȘTI în calitate de titular, anunţă publicul interesat asupra declanşării etapei de încadrare, conform HG nr. 1076/2004, în vederea obţinerii avizului de mediu pentru ACTUALIZARE PLAN URBANISTIC GENERAL AL COMUNEI MOLDOVENEȘTI, realizat în comuna Moldovenești, satele Moldovenești, Plăiești, Bădeni,

Stejeriș, Pietroasa, Podeni, județul Cluj.

        Prima versiune a planului poate fi consultată la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Cluj, Calea Dorobanților, nr. 99 și la sediul proiectantului, mun. Cluj-Napoca, str. General Traian Moșoiu, nr. 48, ap. 5, din data de 15.09.2020, de luni p.ână joi între orele 9:00-14:00 și vineri între orele 9:00-12:00.

         Publicul interesat poate transmite în scris, comentarii şi sugestii, până în data de 03.10.2020, la

                                                                            APM Cluj, Calea Dorobanţilor, nr. 99, blocul 9B, cod 400609,

                                                                             fax 0264-410716,

                                                                             e-mail office@apmcj.anpm.ro

           în zilele de luni – joi între orele 9:00-14:00 și vineri între orele 9:00-12:00.

09.17.2020
Prevenirea transmiterii infecției cu SARS COV-2 în mediul școlar
Prevenirea transmiterii infecției cu SARS COV-2 în mediul școlar

Ce trebuie să știe un părinte informat?

Copilul NU va merge la școală, va rămâne la domiciliu, dacă în ultimele 24 de ore a apărut cel puțin unul dintre următoarele semne de boală:

 • febră
 • tuse
 • dureri de gât
 • dificultăți la respirație 
 • pierderea gustului sau mirosului
 • dureri musculare
 • dureri de cap
 • secreție nazală
 • tulburări nazală
 • tulburări digestive

În această situație, va fi contactat telefonic medicul de familie împreună cu care părintele va decide cea mai corectă atitudine de urmat. În funcție de evoluția stării de sănătate, medicul va decide tratamentul și va stabili dacă este necesară o vizită directă.

NU VĂ PREZENTAȚI NEPROGRAMAȚI LA MEDIC!

INFORMAȚI-VĂ EXCLUSIV DIN SURSE OFICIALE!

 

08.24.2020
Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor apicole
Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor apicole

            Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în continuare cereri de finanțare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică în zona cmontană, facilitate oferită prin submăsura 4.2 Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor apicole, Program Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020)

           Astfel până la data de 31 decembrie 2020, cererile se pot depune online www. afir.info 

                                                           Adresa prefecturii 

08.20.2020
INTENTIE DE ELABORARE: PUZ– CONSTRUIRE CENTRU DE AGREMENT SI PENSIUNE TURISTICA, PIETROASA
INTENTIE DE ELABORARE: PUZ– CONSTRUIRE CENTRU DE AGREMENT SI PENSIUNE TURISTICA, PIETROASA

Anexa 3 la Regulamentul local referitor la implicarea publicului in elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului

 

PANOU DE AFISAJ (panou1)

 

PRIMARIA COMUNEI MOLDOVENESTI

Data anuntului: 28.07.2020

INTENTIE DE ELABORARE: PUZ– CONSTRUIRE CENTRU DE AGREMENT SI PENSIUNE TURISTICA

Amplasament: Comuna Moldovenesti, Sat Pietroasa FN. ,cad. 50967, jud.Cluj

 

ARGUMENTARE: introducere teren intravilan

INITIATOR: MAGDAS RADU ADRIAN SI MAGDAS LAURA DANA

 

PUBLICUL ESTE INVITAT SA TRANSMITĂ OBSERVAŢII SI PROPUNERI PRIVIND INTENȚIA DE ELABORARE

PLAN URBANISTIC ZONAL in perioada 28.07.2020 – 21.08.2020

 

Persoana responsabila cu informarea si consultarea publicului:

SZEKELY AGNES – urbanist , Primaria Comunei Moldovenesti, str. Principala nr. 240,

tel. 0745513980, , e-mail office@primariamoldovenesti.ro

Observaţiile sunt necesare in vederea stabilirii cerințelor de elaborare a planului urbanistic zonal:

 

PUZ– CONSTRUIRE CENTRU DE AFREMENT SI PENSIUNE TURISTICA

în Comuna Moldovenesti, Sat Pietroasa FN. ,cad. 50967, jud.Cluj

 

Răspunsul la observaţiile transmise va fi comunicat prin posta sau prin instiintare directa in perioada

28.07.2020 – 21.08.2020

Etapele preconizate pentru consultarea publicului pana la aprobarea planului:

1.IMPLICAREA PUBLICULUI IN ETAPA PREGĂTITOARE: 28.07.2020 – 21.08.2020

2.IMPLICAREA PUBLICULUI IN ETAPA ELABORARII PROPUNERILOR : 21.08.2020 – 31.08.2020

3.IMPLICAREA PUBLICULUI IN ETAPA APROBARII – 30 zile de la data anuntării proiectului de HCL

4.ETAPA MONITORIZARII IMPLEMENTARII PUZ-ului - dupa adoptarea HCL pt. aprobare PUZ

PLAN

08.03.2020
S.C. NAPOCAMIN S.R.L. Cluj: solicitarea acordului de mediu pentru proiectul ”Deschidere exploatare nisip și pietriș perimetrul Moldovenești-Mocsar”
S.C. NAPOCAMIN S.R.L. Cluj: solicitarea acordului de mediu pentru proiectul ”Deschidere exploatare nisip și pietriș perimetrul Moldovenești-Mocsar”

S.C. NAPOCAMIN S.R.L. Cluj anunță publicul interesat asupra depunerii  solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Deschidere exploatare nisip și pietriș perimetrul Moldovenești-Mocsar”, propus a fi amplasat în Comuna Moldovenești, sat Moldovenești, fnr, Județul Cluj, extravilan.

Vezi Anunțul:  ”Deschidere exploatare nisip și pietriș perimetrul Moldovenești-Mocsar”

06.19.2020
Recomandările fitosanitare al Oficiului Fitosanitar Județean Cluj
Recomandările fitosanitare al Oficiului Fitosanitar Județean Cluj

Tratamente fitosanitare recomandate de Oficiul Fitosanitar Cluj la porumb și floarea soarelui

Tratamente fitosanitare recomandate de Oficiul Fitosanitar Cluj la cereale paioase

Tratamente fitosanitare pentru combaterea agentilor de daunare: paianjeni, afide, tantarasul, frunzelor de coacaz, acarieni, paduchi, lanosi, etc. 

Tratamente fitosanitare pentru legume

Oficiul Fitosanitar  Cluj   emite avertizare pentru combaterea daunatorului : omida paroasa a dudului(HYPHANTRIA CUNEEA precum si alti daunatori defoliatori.

  Tratamente   fitosanitare la porumb si floarea soarelui:

Tratamente   fitosanitare  pentru COMBATEREA BOLILOR SI DAUNATORILOR LA FLOAREA SOARELUI

Tratamente periodicela apariția agenților patogeni și a organismelor dăunătoare la culturile de legume

Recomandări fitosanitare pentru combaterea agenților patogeni și a organismelor dăunătoare la pomii fructiferi

07.28.2020