Zilele Comunei Moldovenești și Festivalul Cepei 2019

Zilele Comunei Moldovenești și Festivalul Cepei 2019
FOTO:


Aplicabil pentru Măsura 2.1 "Infrățirea orașelor"

 

 

Participare: proiectul a permis întrunirea a peste 500 de cetăţeni, dintre care 28 originari din oraşul Sárkeresztes (Ungaria), 26 din oraşul Kisbágyon (Ungaria), 27 din orașul Farmos (Ungaria), 26 din orașul Balatonakali (Ungaria), 18 din Lochristi (Belgia).

 

Locul/Datele: întrunirea a avut loc la Moldovenești, România, de la 30 august 2019, la  1 septembrie 2019.

 

Descriere succintă:

 

Ziua de 30 august 2019 a fost consacrată pentru sosirea participanților din localitățile înfrățite, deschiderea oficială a evenimentului, prezentarea localităților înfrățite, inaugurarea Muzeului Satului Moldovenești, o discuție la masa rotundă - Viitorul Europei, spectacole și concerte de muzică folclorică.

 

Ziua de 31 august 2019 a fost consacrată pentru mici excursii locale În Grădinile Europei, prezentarea satelor care fac parte din comuna Moldovenești, precum și a monumentelor și memorialelor dedicate celui de al doilea război mondial, vizitarea bisericilor și a recentelor descoperiri arheologice. Au avut loc concursuri sportice și culinare. A avut loc o discuție în panel despre Istoria noastră comună în Europa. A avut loc o discuție organizată despre alegerile europarlamentare unde participanții au împărțit impresiile lor despre rezultatele alegerilor. Seara au avut loc concerte muzicale ale interpreților de la Parno Grast, precum și Dancs Annamari și Kádár Szabolcs.

 

Ziua de 1 septembrie 2019 a fost ziua în care am mers împreună la biserică, fiind duminică. După slujbă am participat la discuția tematică Să contribuim împreună la clădirea Europei. După amiaza, după mici excursii în zonă organizate de către comună, a mai avut loc o discuție liberă cu subiectul Viitorul Europei. Majoritatea participanților din străinătate au plecat ziua următoare.