Várfalva Községi Napok és Hagymafesztivál 2019

Várfalva Községi Napok és Hagymafesztivál 2019
FOTO:


2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés

 

 

Részvétel: a projekt lehetővé tette a találkozókat több mint 500 állampolgár részvételével, akik közül 28 Sárkeresztes (Magyarország), 26 Kisbágyon (Magyarország), 27 Farmos  (Magyarország), 26 Balatonakali (Magyarország), 18 Lochristi (Belgium) lakosai.

 

Helyszín/Dátumok: a találkozó helyszíne Moldovenești (Várfalva) Románia volt, 2019. augusztus 30. és 2019. szeptember 1. között.

 

Részletes leírás:

 

2019. augusztus 30-án a történt a rendezvény megnyitása, a külföldi résztvevők megérkezése és elszállásolása, a testvértelepülések bemutatása, a Várfalvi Falumúzeum felavatása, Európa jövőjéről szóló kerekasztalbeszélgetés, népzenei előadások és néptánc volt.

 

2019. augusztus 31-én kis helyi kirándulásokat szerveztünk Várfalva községhez tartozó falvakban, Európai Kertjeiben. Bemutatatásra kerültek a környék falvai, a második világháború emlékművei, templomok, illetve az újonnan feltárt régészeti hagyatékok. Sport és kulináris versenyeken vehettünk részt. Panelbeszélgetést szerveztek Közös történelmünkről Európában, tartalmas beszélgetésekkel. Később esélyünk adódott az Európai Parlamenti választások eredményeit is megvitatni, a különböző országok résztvevőinek véleményét meghallgatni. Este Parno Grast, illetve Dancs Annamari és Kádár Szabolcs könnyűzenei koncertjeiken buliztunk.

 

2019. szeptember 1-én, vasárnap, együtt mentünk templomba. A szertartások után részt vettünk egy tematikus beszélgetésen Európa felépítéséről és az ehhez történő hozzájárulásunkról. Délután kirándulgattunk és a környéken sétáltunk majd megpihentünk. Este egy szabad beszélgetés volt Európa jövőjéről, aminek részévé tettük a hétvégi tapasztalatokat is.