EVENIMENTE

Spectacol de operetă Baronesa Lili de Jenő Huszka
Spectacol de operetă Baronesa Lili de Jenő Huszka
         Ansamblul Operettissimo vă invită vineri, 10 noiembrie 2023, de la ora 18.00 la Casa de Cultură Pataki Andras din Moldovenești la spectacolul de operetă: Baronesa Lili de Jeno Huszkai.
        Cei interesați sunt așteptați cu drag, intrarea la spectacol este gratuită. 
07.11.2023
ZILELE COMUNEI MOLDOVENESTI ȘI FESTIVALUL CEPEI
ZILELE COMUNEI MOLDOVENESTI ȘI FESTIVALUL CEPEI
18.08.2023
ZILELE COMUNEI MOLDOVENEȘTI ȘI FESTIVALUL CEPEI
ZILELE COMUNEI MOLDOVENEȘTI ȘI FESTIVALUL CEPEI
PROGRAM
Vineri, 26 august
 
-Programe în Moldovenești-
 
14:00-15.00          Felicitarea cuplurilor din comună care își serbează Nunta de Aur împlinind 50 de ani de căsătorie (Primăria Comunei Moldovenești)
18:00-19:00 Primirea musafirilor din localitățile înfrățite la primăria comunei
 
 
Sâmbătă, 27 august
-Evenimentele se vor desfășura pe terenul de fotbal din Plăiești-
 
09:00-14:00 Concursuri sportive:
  Campionat de fotbal pe terenul de sport al școlii din Moldovenești
Concurs de ciclism pe categorii de vârste – înscrieri pentru concurs la Centrul de informare turistică sau la nr. Tel.  0742 385 346
09:00-14:00 Concurs de gătit
09:00-14:00 Activități pentru copii ( jocuri distractive, ateliere, pictură pe față) organizat de Școala Gimnazială din Moldovenești
Expoziția de desen și compunere realizat de elevii claselor primare din comună
Prezentare de exerciții susținut de Asociația pompierilor voluntari din Pietroasa, exerciții și competiții cu copii
15.00-16.30 Spectacole de muzică și dansuri populare:
Ansamblul Fii Motilor din Mihai Viteazul
Spectacolul elevilor ai Școlii Primare Moldovenești
Ansamblul Rügyek din Mihai Viteazul
Spectacol de vioara
16.30-17.30 Concert de László I. Attila
17.30-18.30 Concert de muzică populară oferit de Crina și Alexia Prata
18.30-19.30 Concert cu formația Szimpla Karpaci
19.30-20.00 Concert de muzică populară susținut de Oana Vențel Bogdan
20.00-20.30 Festivitatea de premiere a câștigătorilor: campionatului de fotbal , concursului de ciclism,  concursului de gătit, concursului de desen
20.30-21.00 Program liber
21.00-22.30 Concert susținut de Homonyik Sándor și formația sa
22.30 Focuri de artificii
 
Duminică, 28 august
10.00 Slujbă religioasă
  Discuții tematice cu musafirii din localitățile înfrățite
22.08.2022
Campaniei de împădurire la Moldovenești
Campaniei de împădurire la Moldovenești
                                                                                          ANUNȚ
         ASOCIAȚIA COPACUL
în calitate de inițiator al campaniei de împădurire realizează în colaborare cu Primăria Comunei Moldovenești, vă invită în data de 12,19 și 26 martie 2022 să participați la aceste activități de împădurire.
Cei interesați sunt așteptați la bazinul de apă din Moldovenești la ora 9.00. Vă puteți alătura acestei activități oricând în cursul zilei.
29.03.2022
Serbarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la oficierea căsătoriei
Serbarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la oficierea căsătoriei
În data de 28 decembrie 2021, Pensiunea Poarta Apusenilor a găzduit un eveniment emoționant, ocazie cu care autoritățile publice locale ale Comunei Moldovenești, au dat glas celor care au împlinit 50 de ani de la oficierea căsătoriei. Având în vedere că nunta de aur a fost serbată de 19 cupluri de pe raza comunei Moldovenești, profităm de prezenta ocazie să le urăm multă sănătate și la mulți ani.
04.01.2022
Zilele Comunei Moldovenești și Festivalul Cepei 2019
Zilele Comunei Moldovenești și Festivalul Cepei 2019

Aplicabil pentru Măsura 2.1 "Infrățirea orașelor"

 

 

Participare: proiectul a permis întrunirea a peste 500 de cetăţeni, dintre care 28 originari din oraşul Sárkeresztes (Ungaria), 26 din oraşul Kisbágyon (Ungaria), 27 din orașul Farmos (Ungaria), 26 din orașul Balatonakali (Ungaria), 18 din Lochristi (Belgia).

 

Locul/Datele: întrunirea a avut loc la Moldovenești, România, de la 30 august 2019, la  1 septembrie 2019.

 

Descriere succintă:

 

Ziua de 30 august 2019 a fost consacrată pentru sosirea participanților din localitățile înfrățite, deschiderea oficială a evenimentului, prezentarea localităților înfrățite, inaugurarea Muzeului Satului Moldovenești, o discuție la masa rotundă - Viitorul Europei, spectacole și concerte de muzică folclorică.

 

Ziua de 31 august 2019 a fost consacrată pentru mici excursii locale În Grădinile Europei, prezentarea satelor care fac parte din comuna Moldovenești, precum și a monumentelor și memorialelor dedicate celui de al doilea război mondial, vizitarea bisericilor și a recentelor descoperiri arheologice. Au avut loc concursuri sportice și culinare. A avut loc o discuție în panel despre Istoria noastră comună în Europa. A avut loc o discuție organizată despre alegerile europarlamentare unde participanții au împărțit impresiile lor despre rezultatele alegerilor. Seara au avut loc concerte muzicale ale interpreților de la Parno Grast, precum și Dancs Annamari și Kádár Szabolcs.

 

Ziua de 1 septembrie 2019 a fost ziua în care am mers împreună la biserică, fiind duminică. După slujbă am participat la discuția tematică Să contribuim împreună la clădirea Europei. După amiaza, după mici excursii în zonă organizate de către comună, a mai avut loc o discuție liberă cu subiectul Viitorul Europei. Majoritatea participanților din străinătate au plecat ziua următoare.

 

 
30.10.2019
Zilele Comunei Moldovenești și Festivalul Cepei 2019
Zilele Comunei Moldovenești și Festivalul Cepei 2019

În Comuna Moldovenești a devenit o tradiție organizarea Zilelor Comunei și Festivalul Cepei. În acest an, va avea loc cea de-a VII-a ediție, care se va desfășura în data de 30 August -1 Septembrie

Scopul acestui eveniment este ca locuitorii comunei să se întâlnească, să sărbătorească uitând de toate grijile din cursul anului. Noi credem că acest festival este o ocazie deosebită pentru atingerea acestui scop. Având în vedere că este un prilej de distracție pentru fiecare generație în parte, activitățile au o strânsă legătură cu cultura și tradițiile comunei. Deoarece avem localități partenere de peste hotare,  fiind invitați reprezentanții acestora, se menține pe această cale o strânsă legătură, primând prietenia și colaborarea anuală.

Am participat cu succes la proiectul „Europa pentru Cetățeni”, care a fost demarat pentru a susține legăturile interpersonale, relațiile de prietenie dintre locuitorii țărilor din Uniunea Europeană. Asemeni anilor precedenți, încercăm să întocmim un program care să satisfacă așteptările publicului larg.

Invităm cu drag toți locuitorii comunei!

                                                                       Mărginean Ioan, primar

07.10.2019
Acțiuni sportive în cadrul Zilelor comunei Moldovenești 2018
Acțiuni sportive în cadrul Zilelor comunei Moldovenești 2018

Sâmbătăt 25 august 2018 programele s-au desfășurat  concursurile sportive:

-campionatul de fotbal, unde au participat 8 echipe

-concurs de ciclism, anul acesta desfășurându-se pentru prima dată a fost primit cu entuziasm concursul de ciclism la care au participat 18 copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani.

Multumim domnului profesor Nagy András pentru ajutorul acordat. Activitatea sportivă a fost sponsorizat de FUNDAȚIA COMMUNITAS.

24.09.2018
Zilele comunei Moldovenești, pline de evenimente, muzică şi bună dispoziţie
Zilele comunei Moldovenești, pline de evenimente, muzică şi bună dispoziţie

Devenită o tradiție, sărbătoarea comunei Moldovenești a ajuns la o nouă ediție. Ca de fiecare dată, Zilele comunei s-au întins pe trei zile, trei zile pline de evenimente, muzică, bună dispoziție, iar pentru copii multe surprize.

Vineri, 26 august, începând cu ora 17.00, autoritățile din Moldovenești, în frunte cu primarul Ioan Mărginean și-au primit așa cum se cuvine oaspeții din localitățile înfrățite, eveniment ce avut loc la casa de cultură “Pataki Andraș” din Moldovenești, ocazie cu care gospodinele comunei s-au întrecut în bunătăți tradiționale, bucate care merită promovate, iar despre delicatesele lor vă invităm cu prima ocazie să le încercați și dumneavoastră, stimați cititori ai nostri.

Seara s-a încheiat cu un concert marca Desperado, concert care a rupt ropote de aplauze pe terenul de fotbal din Plăiești, locul ales pentru petrecerile comunei.

 Sâmbătă, a doua zi de sărbătoare a comunei Moldovenești a fost marcată de sfințirea bisericii și a casei parohiale din Moldovenesti, cu participarea Înalt Prea Sfinției sale Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicut, ocazie cu care parintele paroh Liviu Bodea a fost ridicat la gradul de Iconom Stavrofor.

După evenimentul religios, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor Comunei Moldovenești, unde, pe terenul de fotbal din Plăiești a avut loc o prezentare a utilajelor agricole, o mică evoluție de la cea mai veche combină până la cele de ultimă generație.

 

În paralel, pe terenul de fotbal al școlii din Moldovenești a avut loc tradiționalul  campionatul de fotbal.

Nici cei mici nu au fost uitați, iar Trupa de teatru de păpuși Setalo din Cluj a făcut ca cei mai mici să vibreze de emoție atât la recitalul păpuşilor, cât și la concursul de tir cu arcul.

În luarea sa de cuvânt în deschiderea evenimentelor, Ioan Mărginean, primarul comunei Moldovenești a ținut să mulțumească distinșilor oaspeți din localitățile înfrățite, oficialităților prezente în comună: senatorul Alexandru Cordoș, deputatul Mircea Irimie, vicepreședintele consiliului județean Vákár István, omul care a acordat toată atenția și tot sprijinul autorităților din Moldovenești, în toate problemele întâlnite de-a lungul anilor.

Fâcând referire strict la Zilele Comunei Moldovenești, Ioan Mărginean a precizat: “Suntem 6 localități ce, împreună, formăm comuna Moldovenești. Suntem diferiți, avem gusturi diferite, ne îmbrăcăm diferit, mâncăm diferit, iar zilele comunei Moldovenești ne arată, încă o dată, că suntem uniți, suntem oameni gospodari și de aceea Zilele Comunei Moldovenești sunt pentru dumneavoastră, dragii mei, atât pentru cei stabiliți în comună, cât și pentru cei plecați în alte localități, care însă de fiecare dată numesc comuna Moldovenești acasă!

Și pentru a arăta unitatea comunei Moldovenești, Ioan Mărginean a premiat și în acest an 50 de ani de căsătorie, dând un exemplu bun pentru ceea ce înseamnă devotament, pentru ceea ce înseamnă familie, cuplurile care și-au sărbătorit nunta de aur primind din partea primarului câte o diplomă și o frumoasă sumă de bani.

 

Ziua de Sâmbătă a continuat cu recitalurile formațiilor de muzică Aranyosszek, formația Fiii Moților din Mihai Viteazu, formația Rugyek tot din Mihai Viteazu, precum și formația din localitatea Sarkeresztes. Diana Nap Mădălina, Postas Jozsi, Crina și Alexia Prața au deschis de asemenea superconcertul formației Piramis, iar seara a fost încheiată de un spectaculos foc de artificii.

Ultima zi a Zilelor Comunei Moldovenești a început la biserica unitariană din localitate, după care, împreună cu oaspeții localităților înfrățite, s-a organizat o excursie la Piatra Secului, ocazie cu care s-au împărțit păreri despre experiența vizitei în România.

 

07.02.2018